Η Μυρτώ Πολιτάκη από τα παιδικά της χρόνια, ως μέλος οικογένειας με παράδοση στην κεραμική τέχνη, αναζήτησε δρόμους έκφρασης στα μονοπάτια της ζωγραφικής και της γλυπτικής.

Από το 1997 και για έξι χρόνια, εργάστηκε στο εργαστήριο του αδερφού της με βασικό αντικείμενο την παραγωγή αντιγράφων μουσειακών αγγείων.

Το 2001, τη συναντούμε με μια μικρή παρουσίαση χειροποίητων κεραμικών ειδωλίων, αντιγράφων μουσείου, τα οποία διατέθηκαν στην αγορά μέσω του εργαστηρίου του αδερφού της, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Από το 2003, στο δικό της εργαστήριο “Idols Art”, δημιουργεί μεγάλη συλλογή ειδωλίων, των σημαντικότερων περιόδων του αρχαίου Ελληνικού και Κυπριακού πολιτισμού.

Το 2004, συμμετέχει σε έκθεση στην Αθήνα, όπου η αναγνώριση της δουλειάς της είναι άμεση σε εμπορικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.

Το 2005, εργάζεται και ως εκπαιδευτικός στο μάθημα της Κεραμικής σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα εμπλουτίζει την κύρια συλλογή της με μοναδικές καλλιτεχνικές εμπνεύσεις, που διατίθενται αποκλειστικά σε χώρους έργων τέχνης.

Το 2006, εγγράφεται στο σύλλογο κεραμιστών « Ο Κεραμών », όπου και εκλέγεται ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Επίσης, λαμβάνει μέρος στο Φεστιβάλ Κεραμικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Ανάδειξη και προβολή της Κεραμικής Τέχνης ως πολιτιστικό και ιστορικό χαρακτηριστικό γνώρισμα μεταξύ Κρήτης και Κύπρου».

Tο 2008, λαμβάνει μέρος στο Φεστιβάλ Κεραμικής «ΜΑΓΑΡΙΚΑ 2008», στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου, καθώς συμμετέχει και σε περιοδική έκθεση με έργα ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης.

Ως συνέχεια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, διδάσκει κεραμική και σε παιδιά δημοτικού σχολείου.

Το 2011 το εργαστήριο Idols Art ξεκινάει συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ως ένας από τους βασικούς προμηθευτές του πωλητηρίου του, αναπαράγοντας δημιουργίες εμπνευσμένες από τα εκθέματά του.

Τα τελευταία 2 χρόνια (2007 - 2008) παρακολουθεί μαθήματα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, διευρύνοντας τους ορίζοντες της στην επικοινωνία.

Με σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων μας και με προσπάθεια μετάδοσης της Κεραμικής Τέχνης, σε όσον το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, υπόσχεται να συνεχίσει το αέναο ταξίδι στο χώρο της γνώσης και της δημιουργίας.